Dhimbjet e Kokes

Dhimbjet e kokes me orgjine nga sfera ORL. a-Hunda dhe sinuset paranasale: Rhinosinusitet acute e chronike,Deviacioni I septum nasi sidomos kur devijimi prek konken e mesme.Ne rastet e presioneve negative ne sinuse, tumoret. b- Dhimbja e kokes nga nasofaringsi: Hypertrofia e vegetation adenoideve ,(mishi I huaj ne hunde te femijet),cystet e tumoret. c- Kaviteti oral:…

Bajamet

Semundjet e Tonsilave (Bajameve) Cfare jane tonsilat, pse jane te rendesishme, sa zgjat aktiviteti I tyre, pse semuren, dhe a duhen hequr? Bajamet apo tonsilat jane grumbullime limfoepiteliale te vendosura  ne gryke. Keto fillojne te zmadhohen ndermjet vitit te pare dhe te trete te jetes nderkohe qe pikun e arrijne nga viti i trete deri…