Informacione

Dhimbjet e Kokes

Dhimbjet e kokes me orgjine nga sfera ORL. a-Hunda dhe sinuset paranasale: Rhinosinusitet acute e chronike,Deviacioni I septum nasi sidomos kur devijimi prek konken e mesme.Ne rastet e presioneve negative ne sinuse, tumoret. b- Dhimbja e kokes nga nasofaringsi: Hypertrofia e vegetation adenoideve ,(mishi I huaj ne hunde te femijet),cystet e tumoret. c- Kaviteti oral:…

Read more

Rhinoplastika & Rhinoseptoplastika

Nderhyrje kirurgjikale  qe kryhet per qellime estetike dhe funksionale te hundes. Rhinoplastika,Rhinoseptoplastika,Septoplastika . Rinoseptoplastika nenkupton  nderhyrje   kirurgjikale me qellim  rimodelimin e jashtem te  formes apo madhesise se hundes nepermjet reduktimit apo modelimit te skeletit osteo-kartilaginoz duke marre ne konsiderate  ruajtjen apo permiresimin e funksioneve  frymemarrese te saj.Personat e interesuar  i ndajme ne tre grupe. Ne…

Read more

Bajamet

Semundjet e Tonsilave (Bajameve) Cfare jane tonsilat, pse jane te rendesishme, sa zgjat aktiviteti I tyre, pse semuren, dhe a duhen hequr? Bajamet apo tonsilat jane grumbullime limfoepiteliale te vendosura  ne gryke. Keto fillojne te zmadhohen ndermjet vitit te pare dhe te trete te jetes nderkohe qe pikun e arrijne nga viti i trete deri…

Read more