Rhinoplastika & Rhinoseptoplastika

Nderhyrje kirurgjikale  qe kryhet per qellime estetike dhe funksionale te hundes. Rhinoplastika,Rhinoseptoplastika,Septoplastika . Rinoseptoplastika nenkupton  nderhyrje   kirurgjikale me qellim  rimodelimin e jashtem te  formes apo madhesise se hundes nepermjet reduktimit apo modelimit te skeletit osteo-kartilaginoz duke marre ne konsiderate  ruajtjen apo permiresimin e funksioneve  frymemarrese te saj.Personat e interesuar  i ndajme ne tre grupe. Ne…

Bajamet

Semundjet e Tonsilave (Bajameve) Cfare jane tonsilat, pse jane te rendesishme, sa zgjat aktiviteti I tyre, pse semuren, dhe a duhen hequr? Bajamet apo tonsilat jane grumbullime limfoepiteliale te vendosura  ne gryke. Keto fillojne te zmadhohen ndermjet vitit te pare dhe te trete te jetes nderkohe qe pikun e arrijne nga viti i trete deri…

Reconstruction of big amputations of 1/3 part of upper auricular with graft from nasal septum in two stages

1Gjergji Bizhga, 2 Xhevair Hoxhallari, 3Melpomeni Kromidha. 1SQUT , Tirane, Albania 2QSUT Nene Tereza, Tirane, Albania Abstract Background: Various reconstructive techniques for partial traumatic ear amputations have been reported. The choice of technique is based on the missing ear components and the availability of tissue for defect coverage. The goal is to obtain an aesthetically…